Leerlingencommissies

Doe je mee?

Op het Camphusianum kan je je aansluiten bij verschillende clubs en commissies. Zet je bijvoorbeeld in voor het goede doel, leer iedereen overtuigen in de debatclub of maak deel uit van de diversiteitscommissie

Gorinchemse Gymnasiasten Club (GGC)

De Gorinchemse Gymnasiasten Club (GGC) organiseert de onwijs gave schoolfeesten van het Camphusianum, zoals het openingsfeest, het kerstgala, een eindfeest en themafeesten.

Goede Doelen Commissie (GDC)

De Goede Doelen Commissie (GDC) verzint en organiseert acties om geld op te halen voor het goede doel. In de afgelopen jaren steunden wij Edukans, KWF en War Child

Inclusie en diversiteitscommissie (IDC)

De Inclusie en diversiteitscommissie (IDC) is een groep leerlingen die zich inzet voor een veilige en goede sfeer op school. Het Camphusianum is een school waar iedereen zich welkom voelt. Daar draagt de IDC aan bij door acties en events te organiseren zoals Paarse vrijdag, Valentijnsdag, week tegen het pesten en meer.

Debatclub

Kom debatteren bij de Debatclub. Medeleerlingen en docenten leren je om goed te presenteren en argumenteren. Je traint ook voor landelijke toernooien. Goed kunnen debatteren is natuurlijk heel nuttig, maar de meeste leerlingen zitten bij de Debatclub
omdat het er gewoon heel gezellig is.

Hulpmentoren

De hulpmentoren maken de nieuwe leerlingen wegwijs in de school. Zij zijn ervoor om vragen van hen te beantwoorden over praktische dingen zoals bijvoorbeeld “waar vind ik de conciërge?” of “wat moet ik doen als ik naar de tandarts wil?”. De hulpmentoren, die veelal uit de bovenbouw afkomstig zijn, begeleiden de eerstejaars ook bij het organiseren van klassenfeesten en ze assisteren bij het eerstejaarskamp.

SPartacus (Schoolkrant)

Onze schoolkrant heet SPartacus als herinnering aan de voorgaande schoolkrant, de SP (Sonores Pugnae) en natuurlijk aan ons oude gebouw, Sparta. Het is een krant gemaakt voor en door leerlingen en er is plaats voor allerlei stukken: verslagen van uitjes, interviews, stripjes, testen, maar ook kritische betogen etc. Natuurlijk zijn bijdragen van leerlingen buiten de redactie ook altijd welkom.

Aankledingscommissie (ACC)

De Aankleding Commissie Camphusianum zorgt voor het interieur van de school. Rond kerst, worden de kerstbomen opgetuigd en wordt er voor gezorgd dat de hele school er gezellig uitziet. Daarnaast adviseert de AAC  bij beslissingen over het interieur, zoals de kleur van de muren. De ACC bestaat uit een aantal leerlingen uit de bovenbouw.

Leerlingenraad

De leerlingenraad is een groep enthousiaste en toegewijde leerlingen die zich hard maakt voor de belangen van de leerling. Zij bieden een luisterend oor als leerlingen klachten hebben over docenten, toetsen of beleidsmatige zaken. Ook vormen ze het contact met de schoolleiding via de MR (medezeggenschapsraad) waar ze mee beslissen over beleidsmatige zaken en zelf ideeën kunnen inbrengen.