Leerlingencommissies

Gorinchemse Gymnasiasten Club (GGC)

De Gorinchemse Gymnasiasten Club organiseert de onwijs gave schoolfeesten van het Camphusianum, zoals het openingsfeest, het kerstgala, een eindfeest en themafeesten zoals Carribean, Proud to be Fout. Bij het kerstgala geven leerlingen acte de présence in hun mooiste feestkleding. Daarnaast is de GGC ook verantwoordelijk voor de viering van de verjaardag van Sinterklaas.

Goede Doelen Commissie (GDC)

De Goede Doelen Commissie bestaat uit leerlingen uit verschillende leerjaren. Gedurende het hele schooljaar verzinnen en organiseren wij acties om geld op te halen voor het goede doel. In de afgelopen jaren steunden wij Edukans, KWF en War Child. En natuurlijk zijn er onze spetterende acties voor Serious Request van 3FM!

Inclusie en DiversiteitsCommissie (IDC)

Wij zijn de Inclusie en DiversiteitsCommissie, een groep enthousiaste leerlingen die zich inzet voor een veilige en goede sfeer op school. Het Camphusianum is een diverse school en iedereen moet zich veilig en welkom kunnen voelen. Wij zijn onderdeel van het GSA-netwerk (Gay-Straight Alliance), maar richten ons ook op diversiteit en achterstelling van groepen mensen om welke reden dan ook. Op een school staan kennisvergaring en -uitwisseling centraal. Daarom proberen wij dit te bereiken door acties en events te organiseren zoals Paarse vrijdag, Valentijnsdag, week tegen het pesten en meer.

Hulpmentoren

De hulpmentoren maken de nieuwe leerlingen wegwijs in de school. Zij zijn ervoor om vragen van hen te beantwoorden over praktische dingen zoals bijvoorbeeld “waar vind ik de conciërge?” of “wat moet ik doen als ik naar de tandarts wil?”. De hulpmentoren, die veelal uit de bovenbouw afkomstig zijn, begeleiden de eerstejaars ook bij het organiseren van klassenfeesten en ze assisteren bij het eerstejaarskamp.

SPartacus (Schoolkrant)

Onze schoolkrant heet SPartacus als herinnering aan de voorgaande schoolkrant, de SP (Sonores Pugnae) en natuurlijk aan ons oude gebouw, Sparta. Het is een krant gemaakt voor en door leerlingen en er is plaats voor allerlei stukken: verslagen van uitjes, interviews, stripjes, testen, maar ook kritische betogen etc. Natuurlijk zijn bijdragen van leerlingen buiten de redactie ook altijd welkom.

Aankledingscommissie (ACC)

Wij zijn de Aankleding Commissie Camphusianum. Wij zorgen voor het interieur van de school. Rond kerst, tuigen wij de kerstbomen op en zorgen wij ervoor dat de hele school er gezellig uitziet. In het auditorium staat dan een kerstboom die vijf meter hoog is! Ook helpen wij de schoolleiding bij beslissingen over het interieur, zoals de kleur van de muren. De ACC bestaat uit een aantal leerlingen uit de bovenbouw.

Leerlingenraad

De leerlingenraad is een groep enthousiaste en toegewijde leerlingen die zich hard maakt voor de belangen van de leerling. Wij bieden een luisterend oor als leerlingen klachten hebben over docenten, toetsen of beleidsmatige zaken. Ook vormen wij het contact met de schoolleiding via de MR (medezeggenschapsraad) waar wij mee beslissen over beleidsmatige zaken en zelf ideeën kunnen inbrengen, zodat we ook echt mee aan het roer staan.